Vrouw uit Ede krijgt zes jaar cel

EDE - Zaterdagmiddag 19 maart tegen 16.50 uur.
EDE - Zaterdagmiddag 19 maart tegen 16.50 uur.
Foto: ASMedia

EDE – Een 37-jarige vrouw uit Ede is dinsdag 28 maart veroordeeld tot zes jaar cel voor het plegen van doodslag op de 64-jarige Ben uit Gaanderen.

Ook moet zij haar rijbewijs inleveren en 90.000 euro aan schadevergoedingen betalen aan de nabestaanden van het slachtoffer.

De vrouw reed vorig jaar maart op een drukke parkeerplaats in Ede tegen het Leger Des Heils bus van Ben aan. Ben had haar daarover aangesproken, kort daarop reed de vrouw uit Ede het slachtoffer aan. Vervolgens reed zij meerdere malen over hem heen, onder meer over zijn hoofd en borst. Zij liet Ben daarna in zeer kritieke toestand achter. Hij overleed later die dag.

Anders dan de vrouw stelde, vindt de rechtbank bewezen dat zij het slachtoffer daadwerkelijk zag voordat zij hem aanreed. De rechtbank vindt doodslag bewezen, waarbij ze ervan uitgaat dat de vrouw bewust de kans aanvaardde dat het slachtoffer kon overlijden door haar handelen.

De straf valt drie jaar lager uit dan de officier van justitie had geƫist. Bij de vrouw is sprake van psychische problematiek, waardoor de doodslag in verminderde mate aan haar moet worden toegerekend. De rechtbank heeft hier bij het bepalen van de straf rekening mee gehouden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen