Wandelen voor mensen met hart- en vaatproblemen

Foto: Edenieuws

Ziekenhuis Gelderse Vallei en IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, organiseren voor mensen met (risico op) hart- en vaatziekten IVN Biowalking. Dit zijn wandelingen in de natuur onder begeleiding van een IVN-gids en een fysiotherapeut. Het speciale aan deze Biowalk is dat er ook een buurtsportcoach van Sportservice Ede meeloopt.

 

De IVN-gids maakt van het wandelen een prettige en interessante ervaring, voor veel deelnemers is de mooie natuur in hun nabije omgeving een ware ontdekking. De aanwezigheid van de fysiotherapeut geeft een veilig gevoel, tijdens de wandeling heeft deze wandelend spreekuur. Wandelen in groepsverband is gezellig en biedt ruimte om ervaringen te delen. Een perfecte combinatie om over de drempel te stappen en naar buiten te gaan!

 

Biowalk

Een Biowalk start met een half uur doorwandelen zodat deelnemers werken aan hun conditie en ervaren wat bewegen doet met hun lichaam. Hierna wordt even gepauzeerd en vertelt de gids over de omgeving. Vervolgens verzorgt de gids gedurende ongeveer een uur een ‘normale’ excursie waarbij de fysiotherapeut en de buurtsportcoach beschikbaar zijn voor vragen. Het gemiddelde wandeltempo ligt op 3,5 km per uur.

 

Start

Deelnemers schrijven zich in voor een complete serie van drie Biowalks op vrijdag 7, 14 en 21 april. De start is om 14.00 uur.

De groep bestaat uit maximaal 20 deelnemers, begeleid door een fysiotherapeut, een IVN-natuurgids en een buurtsportcoach. De wandeling is ongeveer 3 km lang en prima geschikt voor deelnemers met een gemiddelde conditie.

 

Gratis

Er zijn geen kosten aan de wandelingen verbonden. De wandeling wordt georganiseerd door een student van de opleiding Sport en Bewegen te Ede en begeleid door vrijwilligers van Ziekenhuis Gelderse Vallei, IVN-Ede en Sportservice Ede.

Aanmelden kan tot 2 april, via e-mail: [email protected], onder vermelding van de volgende gegevens: Naam, M/V, telefoonnummer, geboortedatum, aandoening. Neemt u een introducé mee? Na aanmelding ontvangen deelnemers aanvullende informatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden