Internationale Herdenking voor de Holocaust in Ede

EDE – Op zondag 29 januari, was er om 14.00 uur bij het Joods monument op de Vossenakker in Ede een herdenking van de Edese slachtoffers van de Holocaust.

Na twee jaar, kon deze herdenking weer op normale wijze plaatsvinden. Het was een indrukwekkende lijst met slachtoffers uit Ede, die tijdens de herdenking werd voorgelezen. Dit gebeurde door volwassen genodigden en scholieren.

Burgemeester René Verhulst hield een korte toespraak, waarbij de zorgen werden uitgesproken over onze huidige maatschappij, zoals het ontkennen van de Holocaust, de onwetendheid wat betreft jongeren over de Holocaust en de verharding in de maatschappij.

Na de toespraak van de Opperrabbijn Jacobs over de Holocaust, het herdenken, en de zorgen over het ontkennen van de Holocaust, gaf de Opperrabbijn aan, dat de discriminatie van de Joden nu ook nog steeds plaats vindt. Na het gebed van den Opperrabbijn, was er één minuut stilte, waarna de kransen werden gelegd. Vervolgens konden er door de aanwezigen, gedenksteentjes worden gelegd.

De Redactie van Ede. Nieuws.nl was aanwezig voor een fotoverslag.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen