Galerie van Cultura tot half maart gevuld met ezeltjes

29 jan 2023, 11:12 Nieuws
jasper hulshoff pol ezel 2023 100x80cm 1
EDE - Vanaf zaterdag hangt de galerie van Cultura vol met ezeltjes. Gastcurator Elise Huijberts heeft kunstenaar Jasper Hulshoff Pol uitgenodigd voor een solo-expositie, genaamd ‘Ezels en zo…’ De expositie is te zien van 28 januari t/m 11 maart 2023.
Hulshoff Pol is bekend als schilder van ezels. Minder bekend zijn zijn schilderijen van honden en zijn beelden. De expositie in de galerie biedt een mooie gelegenheid om deze kunstwerken ook te laten zien. Elise Huijberts: “Ik volg Jasper Hulshoff Pol al jarenlang en ik heb al vaker zijn ezel-schilderijen in exposities laten zien, zoals in De Kijkdoos in Bennekom. Zijn schilderijen zijn uitgesproken van karakter, je hebt echte liefhebbers en mensen die totaal niet geraakt worden. De schilderstijl van Jasper is uniek, evenals de wijze waarop hij de ezels portretteert. De ezels hebben iets desolaats en zijn tegelijkertijd heel aandoenlijk.”
Elise gaat verder: “Ik was verrast dat Jasper sinds een paar jaar ook metalen beelden maakt. Ook deze beelden vind ik bijzonder, ze zijn gemaakt van afgedankte materialen zoals versleten freeskoppen en oude verkeersborden. De schilderijen en beelden vormen samen een mooie combinatie en ik wil dit graag in de Cultura Galerie aan een groot publiek tonen”.
Meet & greet met de kunstenaar
Op zondag 5 februari is het mogelijk om de kunstenaar te ontmoeten. Jasper Hulshoff Pol is tussen 13.30 en 15.30 uur aanwezig in de galerie. Diezelfde middag zijn er ook optredens van het koor Tarantella bij Cultura. Cultura doet namelijk mee met het gratis evenement Gluren bij de Buren. Tarantella treedt op om 12.45 uur, 14.15 uur en 15.45 uur.
Workshop voor kinderen
Zaterdag 4 februari is er een workshop voor kinderen in de Cultura Kindergalerie. Tussen 14.00 en 16.00 uur zijn kinderen van harte welkom om een ezelschilderij te maken. Deze werken worden tentoongesteld in de Kindergalerie en mogen na afloop van de expositie mee naar huis worden genomen. De toegang is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.
Feestelijke afsluiting
Zaterdag 11 maart is er om 15.30 een feestelijke afsluiting van de expositie Ezels en zo… Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
Ander concept galerie
In 2023 werkt de galerie van Cultura met een nieuwe formule voor de exposities. In plaats van een vaste curator wordt er gewerkt met gastcuratoren en wordt elke expositie door een andere curator samengesteld.
jasper hulshoff pol ezel 2023 100x80cm