Pand van de Weerd aan de Doelenstraat krijgt nieuwe bestemming

Foto: Gemeente Ede

In het monumentale pand aan de Doelenstraat in Ede opent Astrid van de Weerd samen met chef-kok Tom Hartjes een pop-up restaurant in het ‘straatje van de smaak’.

Samen met de gemeente Ede heeft Van de Weerd vorig jaar een plan bedacht voor de Doelenstraat. Door de straat om te dopen tot het ‘smaakstraatje’, hoopt Van de Weerd dat het er weer ‘gaat leven’. Het ‘Smaakstraatje’ is een van de projecten binnen het programma Levendig Centrum van wethouder Johan Weijland.

Op 19 en 20 maart vindt het eerste pop-up evenement plaats.

Levendig Centrum

Het Straatje van de Smaak is een van de projecten binnen het programma Levendig Centrum. Wethouder Johan Weijland: ‘De realisatie van het straatje is een belangrijke impuls voor het centrum van Ede. Het combineert een aantal belangrijke speerpunten van het college met elkaar. Ik roep ondernemers op om hun ideeën en hun wensen snel bij ons kenbaar te maken.’ Andere projecten binnen het programma zijn onder andere: verlichte regeldruk, herinrichting Doelenplein, gevelverbeteringsfonds en fietsparkeren.

Midden in Ede is er een straatje waar een bakker, een slager, een grandcafé, een koffietentje en een delicatessenwinkel samen voor een heerlijke sfeer zorgen: het Straatje van de Smaak. Het straatje is dé plek waar de ambities van Ede op het gebied van food, duurzaamheid en een levendig centrum samenkomen. Als bezoeker kun je er een lekker kopje koffie drinken en gezellig lunchen. Aan het eind van de middag drink je een borrel en blijf je misschien wel hangen tot het tijd is om een hapje te eten. Of je koopt ambachtelijke en streekproducten bij de verschillende winkels.

De Doelenstraat is straks the place to be. Althans, als het aan Astrid van de Weerd ligt. Samen met haar moeder, Loes van de Weerd, is zij eigenaar van een van de grootste panden in de straat. Zij kwam met het idee van het Straatje van de Smaak: een combinatie van verswinkels, gevarieerde horeca en winkels met hoogwaardige non food producten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden