Twee teams naar de landelijke finale

De drie teams tijdens de Scholenronde van de SlimmerIQuiz
Foto: E.Horn

EDE- Ieder jaar doen de plusklassers uit groep 7 en 8 van CNS Ede mee met de SlimmerIQuiz.

Bij deze quiz hoeven de deelnemers niet veel te w├ęten, maar ze moeten razendsnel logische en creatieve antwoorden bedenken. De leerlingen met de hoogste scores doen mee aan de Scholenronde. Hierbij werken de deelnemers in teams van drie personen.

In 2020 is alles anders, ook de SlimmerIQuiz. De Scholenronde, die op 4 november werd gehouden, was digitaal. De vragen werden ingeleid door Charlotte van de vereniging Mensa, en de deelnemers bekeken de opgaven op het digibord. In heel Nederland zaten 160 teams gelijker tijd aan een scherm gekluisterd, allemaal in de hoop een plekje te bemachtigen in de finale waar twintig teams aan mee kunnen doen.

Uit de bovenschoolse plusklassen van alle scholen van CNS Ede waren drie teams samengesteld. Het werd een leuke, spannende middag waar keihard werd geredeneerd, gecombineerd en verzonnen. Na een paar dagen kwam het bijzondere nieuws: maar liefst twee teams hebben zich geplaatst voor de finale. Met de post kwam voor ieder van hen een cadeau om dit alvast te vieren.

Woensdag 18 november zal het team van Tom, Maarten en Thijs, evenals het team van Siem, Samos en Ruben de tanden zetten in een nieuwe reeks pittige vraagstukken. Spannend, maar ook leuk!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden