Vanaf vandaag maandag 9 november Defensie-oefeningen in Ede

Foto: Koninklijke Luchtmacht

EDE- Deze week oefent Defensie in de lucht rond vliegbasis Deelen. Ook zijn er droppings boven de Ginkelse Heide. Dat meldt Defensie.

De oefeningen vinden plaats met een C-130 Hercules transportvliegtuig van vliegbasis Eindhoven samen met de Defensie Para School om parachutisten van de Luchtmobiele Brigade op te leiden.

Vandaag worden er in de middag en avond materiaal gedropt boven vliegbasis Deelen. Vanaf woensdag tot en met vrijdag vinden er sprongen met parachutisten in opleiding plaats.

Er wordt door hen zowel in de middag als avond gesprongen boven de Ginkelse Heide. Militairen van de 11e Luchtmobiele Brigade maken tijdens deze week hun eerste sprong van de parachutistenopleiding. Doorgaans vinden deze trainingen plaats in België. Echter door de huidige COVID-19-maatregelen vindt deze training nu plaats in Nederland. Het is daardoor mogelijk dat u meer vliegbewegingen van transportvliegtuigen in de omgeving van Deelen opmerkt dan normaal.

DPS De Defensie Para School verzorgt alle parachutistenopleidingen binnen de krijgsmacht. De school is gelegen op de Seelig-kazerne in Breda en kan jaarlijks 800 tot 1000 militairen opleiden.

Door de COVID-19-crisis kunnen opleidingen en trainingen in het buitenland zeer beperkt plaatsvinden. Operationele omstandigheden maar ook het weer kunnen ervoor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd. Mocht u toch overlast / hinder ondervinden dan kunt u dat melden via het online klachtenformulier. Meer informatie over vliegbewegingen staat op luchtmacht.nl/vliegbewegingen.

Via Twitter op @dhcluchtmacht houden wij u zoveel als mogelijk op de hoogte van de meest recente informatie.

Bron: Defensie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden