Week van de Pleegzorg 2020

Pleegzorg foto ter illustratie
Foto: Gemeente Ede

Aandacht voor veilig thuis nog nooit zo belangrijk geweest

Op 28 oktober start de Week van de Pleegzorg. Tot en met 4 november vraagt Pleegzorg Nederland samen met De Rading Pleegzorg aandacht voor kinderen die geen stabiele en veilige thuissituatie hebben. Niet verwonderlijk dat juist nu in coronatijd die aandacht harder nodig is dan ooit. Want voor een passende plek voor elk kind waar het zo thuis mogelijk kan opgroeien zijn meer mensen nodig. Ook pleegzorgorganisatie De Rading doet in Ede een dringende oproep aan mensen om vooral nu hun hart en huis open te stellen.

De Week van de Pleegzorg wordt afgetrapt met een speciale interactieve voorstelling ‘Open Deuren’ van Theatergroep Mangrove, geopend door theaterdiva en pleegmoeder Karin Bloemen. Via ontroerende momenten, pittige uitdagingen en bijzondere alledaagsheid laat de voorstelling in 30 minuten zien en voelen wat het pleegouderschap voor kinderen, ouders en pleegouders betekent en hoe belangrijk het is dat er een klik is tussen pleegkind en pleegouder. Meer informatie over deze voorstelling is te vinden op www.pleegzorg.nl/nieuws

Online informatiebijeenkomsten

Tijdens de Week van de Pleegzorg kunnen geïnteresseerden bij De Rading terecht voor meer informatie. Op woensdag 28-10 start om 20.00 uur de webinar ‘Wat betekent pleegzorg voor mijn eigen gezin’. Tijdens de online informatieavonden op 29 oktober en 5, 10 en 12 november komen verschillende facetten van pleegzorg aan bod. Een ervaren pleegouder vertelt over de dagelijks praktijk en beantwoordt graag vragen van deelnemers. Meer informatie en aanmelden via www.rading.nl/agenda.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden