In Ede zijn maandag 5 oktober 30 mensen positief getest op COVID-19

Foto: Pixabay

In alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen neemt het aantal meldingen verder toe.

In de afgelopen week van 30 september tot en met 6 oktober meldden de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdiensten in totaal 27.485 nieuwe personen met een positieve testuitslag voor COVID-19. Het grootste aantal mensen met een positieve testuitslag per 100.000 inwoners is nog steeds te vinden in de leeftijdscategorie 18-24 jaar.

Ook het aantal mensen dat vanwege COVID-19 in het ziekenhuis is opgenomen (geweest) was hoger dan de week daarvoor. Dat geldt eveneens voor het aantal mensen dat vanwege COVID-19 op de IC-intensive care moest worden opgenomen.

COVID-19 Cijfers Ede

In Ede zijn maandag 5 oktober 30 geteste personen positief getest. En is er in de periode van 30 september toto maandag 5 oktober 1 persoon als overleden gemeld en zijn 265 mensen positief getest en 2 personen in het ziekenhuis opgenomen.

Bron: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/gemeente/GM0228/positief-geteste-mensen

Effect maatregelen

De eerste effecten van de op 30 september door het kabinet afgekondigde maatregelen kunnen naar verwachting op zijn vroegst vanaf volgende week zichtbaar worden. Het eerste effect zal naar verwachting te zien zijn in een stabilisatie of lichte afname in het aantal meldingen van positief geteste personen. Pas later kan een stabilisatie en afname in het aantal ziekenhuisopnames en Intensive Care opnames volgen. Een afname verwachten we daarom niet voor half oktober.

Toename ziekenhuisopnames en IC- intensive care opnames

In de afgelopen week zijn 803 ziekenhuisopnames van COVID-19 patiënten aan stichting NICE gemeld. In de week daarvoor waren dit er 501 ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen* (Figuur 2A).
We zien deze toename ook in het aantal IC opnames vanwege COVID-19. In de afgelopen week meldde Stichting NICE 122 opnames op de IC. In de week daarvoor waren dit 100 opnames* (Figuur 2B).

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu rapporteert vanaf deze week in het wekelijks nieuwsbericht de ziekenhuisopnames en IC opnames op basis van de data van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie). De cijfers van stichting NICE geven in deze fase van de epidemie het meest actuele beeld van ziekenhuis opnames en Intensive Care opnames van COVID-19 patiënten. Toelichting stichting Nice data.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden