Vertrouwelijke informatie veilig per mail versturen

Foto: Ziekenhuis Gelderse Vallei

Vanaf 22 september 2020 gebruikt Ziekenhuis Gelderse Vallei de applicatie Zivver. Deze applicatie garandeert dat vertrouwelijke informatie veilig via de mail verstuurd kan worden. Niemand anders dan de verzender en de ontvanger hebben toegang tot het verstuurde bericht.

Sinds de coronacrisis hebben veel zorgverleners op een andere wijze contact met hun patiënten. Veilig privacygevoelige informatie via de e-mail kunnen delen is daarom extra belangrijk. Met gebruik van deze applicatie voldoet Ziekenhuis Gelderse Vallei aan nieuwe verplichtingen van de AVG-wetgeving met dubbele authenticatie.

Hoe werkt Zivver

Een e-mail via Zivver is alleen te openen met een persoonlijke toegangscode. Vergelijk het met het inloggen bij bijvoorbeeld de bank. Deze extra beveiliging zorgt ervoor dat alleen de ontvanger de inhoud van de e-mail kan lezen.

Toegangscode is 06-nummer of patiëntnummer

Patiënten die een beveiligde e-mail van Ziekenhuis Gelderse Vallei ontvangen klikken op de link in het bericht om de toegangscode via sms op te halen. Heeft een patiënt geen 06-nummer, of is dit niet bij het ziekenhuis bekend, dan is hun patiëntnummer de toegangscode. Na het invoeren van de juiste code opent het e-mailbericht in een beveiligde omgeving.

Reageren op een e-mail

Patiënten die op een e-mail willen reageren klikken op de knop ‘Beantwoorden’. Zij blijven dan in de beveiligde omgeving en het is niet nodig om zelf een account aan te maken.

Correcte gegevens

Patiënten kunnen zelf controleren of het ziekenhuis hun correcte mailadres en 06-nummer heeft. Zij kunnen daarvoor naar het patiëntenportaal MijnZGV gaan en daar hun gegevens aanpassen of de wijziging doorgeven tijdens hun volgende bezoek aan het ziekenhuis.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden