Hoogste aantal coronameldingen bij RIVM sinds 7 juni

Foto: Pixabay

Er zijn bij het RIVM de afgelopen 24 uur 214 nieuwe meldingen van positieve tests op het coronavirus binnengekomen. Dat is het hoogste aantal meldingen sinds 7 juni, toen dat aantal 239 bedroeg.

Tot en met vandaag zijn er deze week ruim 1200 meldingen van positieve tests binnengekomen, meldt de NOS. Dinsdag komt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bij de wekelijkse update van de coronacijfers en maatregelen.

Het aantal patiënten met Covid-19 in de Nederlandse ziekenhuizen is momenteel lager dan op enig moment in de afgelopen maanden, volgens voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Als het aantal nieuwe infecties niet verder stijgt, zal het aantal opnames volgens Kuipers beperkt blijven.

Zestien patiënten op IC

Op de intensive-careafdelingen van ziekenhuizen verblijven zestien coronapatiënten, twee minder dan zaterdag, meldde het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Op de Intensive Care liggen nu 568 andere patiënten, 28 minder dan zaterdag. Het aantal ziekenhuisopnames in verband met Covid-19 buiten de IC nam zondag met 24 af tot 67. Nu het aantal coronabesmettingen weer toeneemt kan dat betekenen dat ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal sterfgevallen na verloop van tijd gaat stijgen.

Mondkapjes

Intussen vindt iets meer dan de helft van de Nederlanders (55 procent) dat mondkapjes in alle openbare binnenruimtes verplicht moeten worden, zegt Maurice de Hond op basis van zijn wekelijkse opiniepeiling. Een minderheid van de ondervraagden (41 procent) vindt dat bepaalde versoepelingen van de coronamaatregelen teruggedraaid zouden moeten worden. De versoepelingen, onder meer in het Openbaar Vervoer en rond kermissen en sekswerkers, zijn per 1 juli ingevoerd.

Verder overschat meer dan de helft van de Nederlanders volgens de onderzoeker het aandeel besmette personen dat bij coronatesten wordt ontdekt. Op de vraag hoeveel procent van de afgelopen week geteste mensen positief is, geeft bijna de helft (45 procent) het juiste antwoord: minder dan twee procent is positief getest. Een op de tien ondervraagden denkt dat dit boven de tien procent ligt.

Hedwig Heeren

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden