Rouw en verliesbegeleiding in coronatijd – Webinar CHE voor professionals in zorg en welzijn

Foto: CHE

Juist in deze tijd komen veel mensen in aanraking met verlies en het afscheid nemen van een dierbare. Hoe is dat als je werkzaam bent in de zorg, als sociaal werker of als geestelijk begeleider, en mensen begeleidt bij zo’n groot verlies?

Albert van Dieren is onderzoeker en docent Social Work en het Instituut Contextuele Benadering van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en geeft op 28 mei een Webinar over rouw en verliesbegeleiding. Deelname is gratis.

Tijdens het Webinar worden tips gegeven die helpend kunnen zijn in verliesbegeleiding. Albert van Dieren: “Het is vooral nu belangrijk dat je als professional leert luisteren: laat de persoon eerst zelf vertellen. Wie ze hebben verloren en hoe ze zich voelen. Als we ons machteloos voelen willen we graag met oplossingen komen, maar echte aandacht voor de ander is nu juist zo belangrijk. Ik wil ook bespreken hoe belangrijk het is om als begeleider ook goed voor jezelf te blijven zorgen wanneer je geconfronteerd wordt met zoveel leed om je heen. Tijdens het Webinar geef ik een aantal handvatten die hopelijk helpend zijn voor professionals. En ik bespreek het belang van rituelen tijdens rouw. We moeten zoeken naar nieuwe manieren van afscheid nemen en het gedenken en eren van de dierbare.”

Het Webinar vindt plaats op 28 mei 2020 om 15.30 uur. Deelname is gratis en je kunt de opname ook terugkijken na aanmelding. Aanmelden via www.che.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden