Edese kinderen en jeugd van 12 tot 18 jaar kunnen weer onder begeleiding sporten

Foto: Sportservice Facebook Ede

Vanaf vandaag 29 april kunnen kinderen tot en met 12 jaar en de jeugd van 13 tot en met 18 jaar, weer onder begeleiding samen trainen in de buitenlucht.

De gemeente Ede faciliteren en organiseren de nieuwe regels van het kabinet. Voorwaarden is wel onder begeleiding van buurtsportcoaches of via de sportclubs. Het college wil dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans krijgen mee te doen, dus ook jeugd die geen lid is van een vereniging.

De verenigingen mogen zelf beslissen of zij hieraan mee willen doen. Het opstarten van een activiteit heeft geen financiƫle gevolgen voor een club. Het gaat alleen om de buitensport. Alle binnensportaccommodaties en zwembad De Peppel blijven dicht. Ook kleedkamers, kantines en toiletgebouwen blijven dicht.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen georganiseerd samen sporten, alleen onder begeleiding van een trainer van de club.

Aanbieders van buitensporten kunnen op een accommodatie van een club, jongeren van 13 tot en met 18 jaar georganiseerd en onder begeleiding van een erkende trainer buiten sporten met elkaar. Wel blijft de norm van 1,5 meter afstand van kracht.

Activiteiten voor iedereen ouder dan 18 jaar zijn niet toegestaan. Ook zijn toeschouwers niet toegestaan. Sporters en begeleiders mogen aanwezig zijn op de accommodaties. Er mogen alleen trainingen gegeven worden, dus geen wedstrijden. De aanbieders van de sportaccommodaties zijn hoofdgebruiker en voeren het sleutelbeheer.

Sportaanbieders die gebruik willen maken van een gemeentelijke accommodatie moet afstemming zoeken met Sportservice Ede.

Voor jongeren boven de 18 jaar blijft het verboden om in kleine groepjes samen te sporten in de openbare ruimte, individueel mag wel. Voor wat betreft de openstelling van de buitenzwembaden, verwacht de gemeente Ede komende week regionaal uitsluitsel te krijgen.

Hopelijk kunt u met deze richtlijnen uit de voeten. Nogmaals het verzoek om het aanbod van u als sportaanbieder/-verenigingen te melden bij de gemeente en Sportservice Ede, zodat er een compleetoverzicht ontstaat van wat er wanneer en waar wordt aangeboden. Ook kunnen we op die manier aanbod inplannen van aanbieders die geen eigen accommodatie hebben. Wij zijn bereikbaar via de mailadressen:
– Gemeente Ede: [email protected]
– Sportservice Ede: [email protected]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden