‘Maatjes: Meer dan Huiswerk’ helpt kinderen in coronatijd

Maatjes maken huiswerk via Facetime
Foto: Nynke Baron

Ede- Door het coronavirus is er voor basisschoolkinderen veel veranderd. Nu ze niet meer naar school gaan wordt er van ouders verwacht dat ze zelf thuis lesgeven wat voor velen een enorme uitdaging is. Met het project Maatjes: Meer dan Huiswerk gaat stichting Netwerk Dien je Stad op zoek naar huiswerkbegeleiders van 15 tot 30 jaar die de kinderen online door de coronatijd heen kunnen helpen.

Het project Maatjes: Meer dan Huiswerk is een project van Netwerk Dien je Stad. Al ruim 10 jaar geven vrijwilligers via dit project huiswerkbegeleiding aan kinderen. Het project is voor kinderen in een kwetsbare situatie van 8 tot en met 12 jaar die moeite hebben met hun schoolwerk en daarin steun hard nodig hebben. Bij het project worden kinderen gekoppeld aan een vrijwilliger die hen als huiswerkbegeleider helpt met hun huiswerk. Naast het schoolwerk is er ook ruimte voor ontspannen activiteiten.

‘Sinds de coronatijd zijn we actief bezig met het koppelen van vrijwilligers aan kinderen die hulp nodig hebben’, aldus Marianne Boonstoppel. Ze is projectleider van Maatjes: Meer dan Huiswerk. ‘De kinderen worden aangemeld door de school en zodra er een maatje is gevonden, matchen we hem of haar aan een kind. We vinden het geweldig dat het aantal maatjes steeds toeneemt waardoor we de kinderen steeds sneller kunnen helpen.’

Omdat de huiswerkbegeleiding nu niet kan plaatsvinden bij de kinderen thuis, wordt er gebruik gemaakt van digitale middelen. De kinderen worden begeleidt via videobellen, maar ook digitaal is er ruimte voor ontspanning. Zo worden er tekenwedstrijden gehouden, pannenkoeken gebakken en online spelletjes gespeeld.

Ben je tussen 15 en 30 en lijkt het je waardevol om ook op deze manier van betekenis te zijn? Mail dan naar [email protected]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden