Bewoners Nobelstraat zijn ongerust over veiligheid woning

Woningen Nobelstraat Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Bewoners van de woensdagavond ontruimde woningen aan Nobelstraat in Ede zijn ongerust om de veiligheid in hun woning

Bewoners van woningen van Woningbouwvereniging Woonstede aan de Nobelstraat zijn bijzonder ongerust over de bouwkundige staat van hun woning. Een verslaggever van Ede.nieuws.nl was donderdagmorgen in de Nobelstraat in Ede en sprak met enkele bewoners.

De mensen zijn bang ondanks dat na inspectie van de brandweer en een deskundige van Woonstede op woensdagavond de huizen onderzocht hadden. De conclusie was, dat de bewoners na de evacuatie op woensdagavond door politie en brandweer, weer hun huis in konden. Toch zijn de bewoners er niet gerust op. Er zijn bewoners die vanaf de eerste oplevering in één van de betrokken huizen wonen aan de Nobelstraat, die melden dat de scheuren in de woningen al veel eerder zijn gemeld bij Woningbouwvereniging Woonstede. Verder vertelde de bewoners dat ze het af en toe horen kraken in huis. Kennelijk was de paniek afgelopen woensdag zo groot dat de brandweer en politie is ingeschakeld. Er is ook duidelijk in de woningen te zien dat er in de muren behoorlijke scheuren zichtbaar zijn, zoals ook scheuren in vloeren van de toiletten. Er zou mogelijk een verzakking zijn in het fundament van het betrokken woningblok.

De redactie van Ede.nieuws.nl heeft naar aanleiding van de klachten van de bewoners van de betrokken huizen aan de Nobelstraat contact opgenomen met een woordvoerder van Woonstede.

Namens Woningbouwvereniging Woonstede gaf Jaap Wildeman, vastgoedbeheerder van Woonstede de volgende reactie.

“Wij kunnen ons voorstellen dat bewoners na de gebeurtenis gisteren geschrokken zijn. Er werden 4 woningen door de brandweer uit voorzorg ontruimd, later bleek dat er geen onveilige situatie was en dat de bewoners terug konden in de woning. Veiligheid gaat voor ons voor alles en daarom gaan wij vandaag bij de bewoners langs om hen te informeren wat we gaan doen. We laten vandaag een constructeur bouwkundig onderzoek doen. Als de resultaten van dit onderzoek bekend zijn, informeren wij de bewoners hier over.”

De redactie van Ede.nieuws.nl blijft de zaak volgen.

Zie ook: https://ede.nieuws.nl/112/32197/scheuren-in-muren-zorgen-voor-ontruiming-van-woningen-in-ede/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden