Het aantal corona-besmettingen in de gemeente Ede is toegenomen

Foto: Pete Linforth Pixabay

Volgens het RIVM zijn er nu in Ede 19 op de 100.000 inwoners positief getest op corona. Wat betekend dat er 22 personen besmet zijn in de gemeente Ede.

Sinds maandag zijn er landelijk gezien 811 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 5560.

Er zijn sinds de vorige update (maandag) 63 patiënten overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 276 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 55 en 97 jaar. De stijging van 63 personen is de hoogste stijging tot nu toe.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1739 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740).

Het RIVM is sinds afgelopen week anders gaan testen; het doel is niet langer zoveel mogelijk mensen te testen, maar vooral de ernstiger gevallen. Dat betekent dat lang niet iedereen die het virus heeft wordt getest en dus dat het daadwerkelijke aantal besmettingen waarschijnlijk hoger.

https://www.rivm.nl/coronavirus-kaart-van-nederland-per-gemeente

De verspreiding van het aantal positief geteste mensen in Nederland wordt weergegeven met een incidentiekaart. De gekleurde vlakken geven niet meer het totale aantal positief geteste mensen weer, maar het aantal per 100.000 inwoners.

Corona dossier Ede https://ede.nieuws.nl/dossier/corona-nieuws-uit-ede/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden