Nieuwbouw Calvijnschool, Julianaschool en gymzaal in Ederveen

Foto: Gemeente Ede

Met de ondertekening van de aanneemovereenkomst kan een start worden gemaakt met de realisatie van de nieuwe schoolgebouwen en gymzaal aan de Schoolstraat in Ederveen.

Met deze nieuwbouw krijgen bijna 700 kinderen in Ederveen een nieuwe school die voldoet aan de eisen van deze tijd. Sport Service Ede beheert de gymzaal. De scholen gebruiken deze voor het gymonderwijs. Maar de gymzaal is ook bedoeld voor gebruik van de sportverenigingen in Ederveen en omgeving.

Het nieuwe gebouw voldoet aan de eisen van bijna energieneutrale gebouwen (BENG) door het toepassen van onder meer groene daken, zonnepanelen en een warmtepomp. Het gebouw wordt daarmee helemaal gasloos. De Calvijnschool krijgt in de nieuwbouw ruimte voor paramedische functies voor de zorg van een aantal leerlingen op deze school. De school voldoet aan het predicaat “frisse school”. Beide scholen krijgen een eigen speelterrein en buitenruimte voor de leerlingen.

Bestuurders van beide scholen, Henk Jonker (Julianaschool), Reinald van Ommeren (Calvijnschool), wethouder Meijer (onderwijshuisvesting) en de aannemer Zegers en Installateur (WSI) ondertekenen de aanneemovereenkomst en lichten graag de bouwplannen toe.

De huidige gymzaal en een groot gedeelte van de Julianaschool worden gesloopt. Daarna wordt de gehele nieuwbouw gerealiseerd. Na oplevering van de nieuwbouw wordt het restant van de Julianaschool gesloopt en worden de laatste werkzaamheden aan het terrein afgerond. De leerlingen van beide scholen zijn inmiddels in tijdelijke huisvesting ondergebracht.

Naar verwachting is de volledige nieuwbouw gereed in juni/juli 2021, zodat schooljaar 21/22 voor beide scholen start in de nieuwbouw.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden