Mentorproject uit Ede genomineerd voor Appeltjes van Oranje

Foto: Appeltjes van Oranje

Mentorproject Laten we Welzijn uit Ede maakt kans op een Appeltje van Oranje. Vanaf vandaag kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Mentorproject Laten we Welzijn als favoriet. Er zijn in totaal nog 38 projecten in de race voor deze prestigieuze prijzen, die het Oranje Fonds jaarlijks uitreikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 15 januari 23.59 uur via https://www.appeltjevanoranje.nl/projecten/laten-we-welzijn

Tekst gaat onder de video verder.

Dit jaar is het thema ‘Maatjes ben je samen’. De prijzen staan in het teken van maatjesprojecten. Projecten waarin mensen elkaar vooruithelpen en langere tijd ondersteunen. In ons koninkrijk zijn veel mensen die om uiteenlopende redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vrijwilligers die hun maatje willen worden en ze willen helpen, zijn daarom onmisbaar.

Mentorproject Laten we Welzijn

Dit project koppelt jongeren met gedeelde interesses aan elkaar. Ze trekken met elkaar op, werken samen aan persoonlijke doelen en ondernemen activiteiten. Eenzame jongeren komen hierdoor weer onder de mensen. Ze krijgen zelfvertrouwen en leggen in de toekomst makkelijker contact met potentiële nieuwe vrienden.

Laten we Welzijn zorgt met dit sociale contact dat eenzame jongeren weer deel uitmaken van de samenleving. Ze bouwen een vriendschap voor het leven en zijn weer zelfredzaam. Dit heeft een preventieve werking, want het project voorkomt problemen in de toekomst onder de hulpvragers. Gun jij eenzame jongeren ook een betere toekomst? Stem dan op dit project!

Koningin Máxima

Koningin Máxima reikt in mei 2020 de Appeltjes van Oranje uit aan de drie beste maatjesprojecten. Drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden