Edese jongeren winnen Gelderse prijsvraag met Buddyfood, koken en eten met eenzame ouderen

Foto: Buddyfood

Donderdag 19 december 2019 overhandigde gedeputeerde Peter van ’t Hoog (Leefbaarheid) een prijs aan jongereninitiatief Buddyfood in Cultura Ede.

Dit initiatief was 1 van de 4 winnaars in de prijsvraag ‘Jij maakt je wijk’. Buddyfood gaat samen koken, brengt dit eten naar ouderen die anders alleen zitten en eet dan samen met hen. De prijsvraag werd uitgeschreven door de Leefbaarheidsalliantie Gelderland om meer aandacht te vestigen op de goede ideeën van jongeren voor hun wijk of dorp.

Gedeputeerde Peter van ‘t Hoog: “Ik vind het hartverwarmend dat jongeren zich op deze manier inzetten voor ouderen. Eten werkt verbindend. Daar maakt Buddyfood goed gebruik van. Dat belonen we graag met een prijs.” De prijswinnaars van Buddyfood zijn er heel blij mee: “Super tof dat we nu ons plan kunnen gaan uitvoeren. Met deze prijs kunnen we meer eenzame ouderen bereiken.”

Andere inzendingen

Uit de 13 Gelderse inzendingen koos de jury 4 winnaars. “Dat was knap lastig”, bekent Julie van Leur, jeugdjurylid. “Eigenlijk waren alle ideeën heel goed.” Een andere prijswinnaar was Try Aut. Dit initiatief organiseert activiteiten voor en door jongeren met autisme om elkaar in een laagdrempelige, rustige setting beter te leren kennen. Ook Inside the Plug, een jongereninitiatief dat zich richt op het onderzoeken van talenten en hoe deze in te zetten voor ondernemerschap won een prijs. Tenslotte won ‘Ons Theater’ een prijs. Dit initiatief verbindt jongeren en ouderen via theater.

Prijsvraag

De prijsvraag werd georganiseerd door Zorgbelang Inclusief en Spectrum, beide maken deel uit van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland. De alliantie ondersteunt, in samenwerking met de provincie, bewonersinitiatieven van jong én oud op het vlak van leefbaarheid in Gelderland.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden