TopParken maakt vakantiepark duurzamer met V2G elektrische auto’s

Foto: Mevr. van Veen

Een primeur voor TopParken: alle vakantieparken worden uitgerust met volledig elektrische auto’s die, dankzij het installeren van een nieuwe laadtechniek, in staat zijn energie terug te geven.

Gasten krijgen de mogelijkheid om gebruik te maken van deze elektrische deelauto’s en de voertuigen worden ingezet om tijdens piekuren de netbelasting te verminderen. Met het implementeren van deze speciale techniek (V2G) wil TopParken een bijdrage leveren een geweldige en duurzame vakantie ervaring én haar gasten aanmoedigen zich meer CO2 neutraal te bewegen op en rond de parken.

TopParken start medio november met een pilot op twee vakantieparken: op Landgoed de Scheleberg (Lunteren) en Parc de IJsselhoeve (Nieuwerkerk a/d IJssel) zijn de eerste V2G laadpalen inmiddels geïnstalleerd. In samenwerking met elektrisch rijden specialist E-Mission uit Otterlo, worden beide parken voorzien van een Nissan Leaf. Deze deelauto’s worden tegen een kleine vergoeding verhuurd aan de gasten van de vakantieparken.

V2G is een gloednieuwe laadtechniek. De Vehicle-to-Grid laders van Venema E-Mobility nemen niet alleen energie af tijdens het laden, maar zijn ook in staat om energie terug te geven. Dankzij deze vorm van ‘slim’ laden geven de auto’s stroom terug tijdens de piek verbruiksuren op de vakantieparken. Hierdoor gaat de netbelasting omlaag.

Tijdens daluren kunnen gasten de elektrische auto’s huren en op deze manier zelf bijdragen aan een meer duurzame wereld. Dit maakt een verblijf bij TopParken extra bijzonder.

TopParken hecht veel belang aan duurzaam ondernemen. De 14 Nederlandse vakantieparken zijn erop gericht om de natuur zo min mogelijk tot last te zijn. Dankzij deze aanpak zijn een aantal van onze vakantieparken beloond met een Green Key keurmerk en een Max Havelaar Cotton keurmerk. De samenwerking met E-Mission is onderdeel van verdere verduurzaming van de Nederlandse vakantieparken.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden