Vandaag woensdag 6 november meer scholen dicht dan bij vorige staking, in Ede doen zeker 20 scholen mee

Foto: Ter Illustratie Ede.nieuws.nl

Meer dan honderd middelbare scholen hebben tot nu toe aangegeven dicht te zijn vandaag. Dat zijn drie keer zoveel middelbare scholen als tijdens de laatste staking in maart. Ook schoolbesturen steunen de staking volop en willen structurele investeringen.

Stakers kunnen zich aanmelden via het kaartje dat de AOb bijhoudt op de stakingswebsite en laten weten of hun locatie is gesloten. In de gemeente Ede doen zeker 20 scholen mee met de staking.

Landelijk

De meeste meldingen van dichte scholen in het land komen van leraren, ondersteuners en schoolleiders uit het primair onderwijs. Meer dan 4060 locaties sluiten in deze sector vandaag de deuren. Ook zijn er scholen die wel open zijn maar niet actief les geven. Het aantal scholen wat nu meedoen met de staking van vandaag, ligt met ruim duizend scholen meer al flink hoger dan bij de vorige staking toen het aantal rond de 2500 dichte scholen lag. Bij deze telling zijn ook de scholen voor speciaal onderwijs, sbo en vso meegenomen.

De teller – voor primair en voortgezet onderwijs samen – staat inmiddels op 4046 scholen en dat is flink meer dan bij de vorige staking toen er in totaal zo’n 2600 scholen dicht gingen.

Doorgaan

Afgelopen vrijdag toen de AOb samen met de andere bonden en de werkgeversorganisaties PO-raad en VO-raad het convenant ondertekende voor 460 miljoen euro incidenteel en de staking afblies, kwamen er veel woedende reacties vanuit het onderwijsveld bij zowel schoolbesturen als onderwijspersoneel.

Beiden willen doorgaan met staken voor structurele investeringen om de lerarentekorten aan te pakken en de werkdruk te verlagen. Op zondag meldde de AOb dat voorzitter Liesbeth Verheggen aftreedt en de staking toch doorgaat.

Bron AOb

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden