Koninklijke Erepenning voor 100 jaar Edese Pluimvee Vereniging

Foto: Gemeente Ede

Locoburgemeester Willemien Vreugdenhil heeft de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan de Edese Pluimvee Vereniging. Dit gebeurde bij de opening van de jaarlijkse Kernhemshow. Een tentoonstelling voor fokkers uit binnen-en buitenland van duiven, hoenders, konijnen en nog veel meer.

De EPV is een vereniging die de belangen behartigt van liefhebbers en fokkers van kleindieren uit Ede en wijde omgeving. De vereniging telt 160 leden. De organisatie van alle activiteiten gebeurt uitsluitend door vrijwilligers. De doelstelling van de vereniging is het bevorderen van de teelt van ras-pluimvee, sierduiven, sier- en watervogels, konijnen en cavia’s en het veredelen van deze diergroepen. De vereniging doet dit door het behartigen van de belangen van de fokkers en het organiseren van tentoonstellingen en keuringen.

De tentoonstellingscommissie organiseert jaarlijks de Kernhemshow, een begrip in Ede en wijde omgeving. Fokkers vanuit Nederland en buitenland kunnen dieren inzenden in diverse diergroepen en meedingen naar prijzen. Gespecialiseerde keurmeesters keuren de dieren, om deze vervolgens te bekronen met punten en een predicaat. Bezoekers kunnen worden rondgeleid om een impressie te krijgen.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Historie

De Edesche Pluimveevereeniging is opgericht op 1 november 1919 door de heren H.A. Eijlander en de heer T. Heukels. De EPV maakte statuten en een huishoudelijk reglement op en verzond de aanvraag voor Koninklijke Goedkeuring. In de zomer van 1921 ontvangt de vereniging bericht, dat de EPV bij Koninklijk besluit van 8 april no. 80 is goedgekeurd. Op zaterdag 15 januari 1921 werd door notaris Fischer de eerste Edesche Pluimveetentoonstelling geopend in ’t logement “De Posthoorn”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden