112

Agenten in het nauw tijdens aanhouding in Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Op zaterdagavond 19 oktober was de politie van Ede opgeroepen voor een relatief simpele melding die uitliep op geweld richting de agenten. Gelukkig zijn de collega’s er zonder letsel vanaf gekomen. Lees hieronder het bericht van een van de betrokken collega’s.

ASSISTENTIE COLLEGA!
Als je dat over de portofoon hoort weet je dat er collega’s in de problemen zitten en laat je direct al je werk vallen om zo spoedig als mogelijk bij de collega’s in nood te komen. Afgelopen nachtdienst van zaterdag op zondag ben ik in zo’n situatie terecht gekomen.
Wat begon met het aanspreken van personen in een groep die vuurwerk aan het afsteken waren, eindigde met bovenstaande kreet door de portofoon.

Binnen no time stonden er politie eenheden uit Ede, Wageningen en Barneveld om mij en mijn collega te ontzetten. Eindresultaat is 1x aanhouding voor belemmering/wederspannigheid en vernieling.
Mijn bril zal ik voorlopig niet dragen, toch maar aan de lenzen denk ik. Schade wordt uiteraard verhaald. Gelukkig konden wij aan het einde van de dienst ongeschonden naar ons mandje toe.
Wat kan alcohol toch een boel slechte dingen losmaken in de mens.

Wijkagent Gerben Ede-West

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden