Spelen met vitaliteit in Otterlo

Foto: Icare

Gezond en vitaal leven, dat willen we allemaal, maar kost vaak moeite en soms ook geld. Malkander in Icare hebben de handen ineengeslagen om samen met bewoners van Otterlo op een vrolijke en speelse manier een dag lang vitaliteit te beleven. Op 28 september loopt er een route door Otterlo waar jong en oud kunnen spelen met vitaliteit. De dag is geheel gratis.

Otterlo Vitaal begint om 11.00 uur met de opening door Burgemeester Verhulst in Eureka. Deelname is gratis. Er zijn twee startpunten: dorpshuis De Aanloop (Sportlaan) en Eureka (Brummelweg). De route is een rondwandeling van circa 1,5 km langs 9 halteplaatsen met meer dan 15 activiteiten.

  • Wie doet er mee?

Icare Ledenvereniging en sociaal werkers van Malkander zijn initiatiefnemers van deze interactieve dag. Andere Wijkwerkers doen ook mee, zoals Sportservice Ede, Toezicht en Politie, team Alcohol- en Drugspreventie, Medipoint en Iriszorg. De dag krijgt vooral kleur door de onmisbare bijdrage van Otterloërs zelf: De Waldhoorn, Aanloop en Ericaschool, Het Nederlands Tegelmuseum, Fysiotherapie Cora Stegman, VeluweSpecialist, Eureka en Otterlo’s Belang; zomaar een aantal van deelnemende organisaties. De hoofdrol is voor de deelnemers/bewoners uit Otterlo en omgeving, en een ereplaats mogen we reserveren voor Burgemeester Verhulst, die deze dag officieel zal openen!

  • Wat is er onderweg te doen?

“Zo lang mogelijk in Otterlo blijven wonen”, dat is voor veel dorpsbewoners een grote wens. Gezond en vitaal ouder worden helpen daarbij. Maar fit zijn en goed in je vel zitten is voor de jongere generaties natuurlijk net zo belangrijk. Daarom staat Otterlo op 28 september in het teken van Vitaliteit en Gezondheid. Tijdens Otterlo Vitaal ligt een circuit door het dorp waarin plezier, proeven en proberen afgewisseld worden met serieuze activiteiten. Een spoedcursus jazzdance, alcoholvrije bierproeverij of een clinic E-loopfiets worden afgewisseld met een gezondheidstest, drugsquiz of workshop valpreventie. Aan de Eikenzoom staat de nieuwe, mobiele jongeren ontmoetingsplaats, waar u cocktails kunt maken (vandaag zonder alcohol), gamen of zogenaamd ‘onder invloed’ de weg opgaan. Het plein van de Ericaschool is dé plek voor Sport en Spel en aan de inwendige mens wordt ook gedacht met heerlijke hapjes en verrassende drankjes. De route wordt duidelijk aangeven. Ieder kan in eigen tempo de eigen activiteiten uitkiezen.

  • Wat kost dat?

De deelname is geheel en al gratis. Sterker nog, u gaat naar huis met een gevulde goodiebag en een goede ervaring. Het kost u alleen tijd. En dat kan best veel tijd worden als u aan de praat komt met deskundigen, dorpsbewoners en Otterlose ondernemers. Elkaar ontmoeten is een essentieel ingrediënt van de dag, want sociale contacten zijn belangrijk voor om gelukkig en gezond te zijn. Het is dan ook geen toeval dat Otterlo Vitaal wordt georganiseerd op nationale Burendag.

Otterlo Vitaal begint om 11.00 uur met de opening door Burgemeester Verhulst in Eureka.

Deelname is gratis. Er zijn twee startpunten: dorpshuis De Aanloop (Sportlaan) en Eureka (Brummelweg).

De route is een rondwandeling van circa 1,5 km langs 9 halteplaatsen met meer dan 15 activiteiten.

U kunt zelf bepalen hoe laat u begint. Hou er rekening mee dat de activiteiten om 16uur stoppen.

De flyer met de hele route, organisaties en activiteiten is afgedrukt in de Dorpspraet van september.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden