Ontslagen vrijwilligers Toon Hermans Huis Ede eisen hun werk in het ziekenhuis terug

Foto: Ede.nieuws.nl

In mei 2018 heeft Het Toon Hermans Huis in Ede afscheid moeten nemen van twee van hun vrijwilligers. Zij waren werkzaam op de afdeling oncologie van het Ziekenhuis Gelderse Vallei namens het Toon Hermans Huis.

Brief aan de redactie Ede.nieuws.nl

Het bestuur van Het Toon Hermans Huis heeft deze beslissing moeten nemen, omdat deze vrijwilligers zich niet aan gemaakte werkafspraken wilden houden. ‘Zij hadden de overtuiging dat hun eigen werkwijze beter was en dit gaf onrust in onze organisatie. Helaas bleef dit ook zo na gesprekken met de betrokkenen, waarna we afscheid hebben genomen’. Zo meldt het bestuur van Het Toon Hermans Huis dit vrijdag avond in een brief aan de redactie.

Rechter

De betrokken vrijwilligers de 62-jarige Atie van de Meenten de 63-jarige Nelleke Middendorp hebben besloten om dit besluit van het bestuur aan de rechter voor te leggen. Deze heeft beide partijen op 6 september gehoord en de uitspraak zal rond 18 oktober komen.

Het bestuur van Het Toon Hermans Huis zal totdat de rechter uitspraak heeft gedaan niet inhoudelijk op deze zaak reageren. Veel liever richten wij ons op de taken en doelen van ons Inloophuis en er zijn voor mensen die geraakt worden door kanker.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden