Ziekenhuis Gelderse Vallei lanceert 40e eZorgpad

Ezorg-Ziekenhuis Gelderse Vallei
Foto: ZGV

Online zorg biedt patiënten grotere vrijheid en zelfredzaamheid

In juni is het eZorgpad voor patiënten met IBD gelanceerd. IBD staat voor inflammatory bowel disease, beter bekend als ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. eZorg is een persoonlijke online omgeving, waarin patiënten samen met hun zorgverleners werken aan hun gezondheid. Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft nu voor 40 aandoeningen eZorgpaden voor patiënten. Hiermee is het ziekenhuis koploper vergeleken met andere ziekenhuizen.

eZorg is géén website, maar een persoonlijke, interactieve webomgeving. Met eZorg krijgen patiënten op 1 plek alle voor hen relevante informatie over hun ziekte. De informatie wordt op het juiste moment beschikbaar gesteld. Bijvoorbeeld patiënten met IBD die (nog) niet in aanmerking komen voor een stoma, krijgen die informatie niet te zien. Is een stoma onvermijdelijk? Pas dan wordt die informatie voor de patiënt opengezet. Zo krijgt iedere patiënt een eigen, individueel aanbod. Bovendien kunnen patiënten via eZorg 24 uur per dag in contact staan met hun behandelteam. Achter de computer, vanaf hun tablet of hun mobiele telefoon.

Voordelen van eZorg
eZorg heeft ook voor de zorgverleners veel voordelen. Zo komen patiënten met IBD regelmatig naar de Maag-Darm-Lever (MDL)polikliniek. Met eZorg is het mogelijk om hen thuis, vooraf, een vragenlijst te laten invullen. Zo is de arts beter voorbereid op de invulling van het gesprek. Ook patiënten kunnen zich voorbereiden op het polikliniekbezoek. Via een klachteninventarisatielijst krijgen patiënten inzicht in de ernst van hun klachten. Wout Mares, MDL-arts, is dan ook erg enthousiast over eZorg: ‘eZorg vergroot de vrijheid en zelfredzaamheid van onze patiënten!’

Nuttige informatie
Naast vragenlijsten vinden patiënten in eZorg ook:
• Informatieve filmpjes, bijvoorbeeld van de zorgverleners zelf
• Herinneringen aan het doen van verschillende onderzoeken
• Modules over voeding en bewegen, stoppen met roken en leefstijladviezen
• Links naar nuttige websites, zoals van patiëntenverenigingen
• Veel gestelde vragen
• Contactinformatie

 

eZorgpaden
Ziekenhuis Gelderse Vallei biedt voor 40 aandoeningen online zorg aan in de vorm van eZorgpaden. Naast IBD bijvoorbeeld ook voor slaapproblemen, hartrevalidatie en mammacare.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden