Op zaterdag 20 juli Skeelerronde Otterlo 2019

Foto: Ede.nieuws.nl

Stichting Skeelersport Otterlo is in samenwerking met de Edese IJsvereniging er opnieuw in geslaagd een aantrekkelijk programma samen te stellen voor de skeelerronde van Otterlo, die op zaterdag 20 juli zal plaatsvinden.

De grootste publiekstrekker is zonder twijfel de aanwezigheid van Kjeld Nuis. De sportman van het jaar in 2018 stond torenhoog op het verlanglijstje van de ambitieuze organisatie. Kjeld Nuis won op de Olympische Spelen zowel goud op de 1000 en 1500 meter. Tevens is hij tweevoudig wereldkampioen op de sprint. Ook is Kjeld Nuis in het bezit van het wereldrecord op zowel de 1000 alsmede 1500 meter. Nuis zal via een helikopter vlucht in Otterlo gaan landen.

Een andere publiekstrekker is Patrick Roest. De opvolger van Sven Kramer, pas 23 jaar, werd in 2018 en 2019 wereldkampioen allround schaatsen. Een glansrijke carrière ligt voor hem in het verschiet.

Uiteraard zullen de broertjes Ronald en Michel Mulder in Otterlo ook niet ontbreken. Zij mogen inmiddels tot de stamgasten genoemd worden.

Bij de vrouwen is de grootste publiekstrekker Jorien ter Mors. Zij kent een imposante loopbaan. Drievoudig Olympisch kampioen en drievoudig wereldkampioen sprint. Ook heeft Jorien ter Mors vele gouden medailles bij het short track schaatsen binnen gehaald.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

12.00-12.30 uur: Wedstrijd G Skaten.

12.30-13.30 uur: Open Gelders Kampioenschap Marathon P1 & Kadetten

13.30-14.30 uur: Open Gelders Kampioenschap Marathon Junioren t/m Masters.

14.30- 16.30 uur: Clinic en Mini Elfstedentocht voor de Otterlose Jeugd. Deze clinic en Mini Elfstedentocht wordt begeleid door de schaatsploeg van Reggeborgh (Gerard van Velde).

16.30-17.30 uur: Dames A Marathon. Met vele bekende namen.

17.30-18.50 uur: Showtime. Liefst acht vrouwen en acht mannen strijden om de felbegeerde Gouden Luctra Skeeler. Bij de vrouwen zullen de namen van Manon Kamminga, Irene Schouten en Jorien ter Mors niet ontbreken. Bij de mannen zijn de volgende rijders inmiddels al aangetrokken: Ronald Mulder, Michel Mulder, Patrick Roest, Kjeld Nuis, Crispijn Ariëns en Gary Hekman. Ook zullen tijdens Showtime vele bekende rijders gehuldigd worden voor opzienbarende titels die zijn behaald.

19.00-20.00 uur: Heren A Marathon. Ook hier komt de Nationale- en Internationale top aan de start.

Vanaf 20.00 uur een spetterende Feestavond op het Dorpsplein. De toegang tot het grootste Skeelerevenement van Nederland is wederom gratis.

Bron: Stichting Skeelersport Otterlo

Home

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden