Edese Joëlle Weening naar WK Etaleren

Joëlle Weening
Foto: Worldskills Netherlands

Joëlle Weening uit Ede doet als Nederlands Kampioen etaleren mee aan de Worldskills 2019 in Kazan, Rusland.

De WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. Om het jaar strijden rond de 1.300 jonge vakmannen en vakvrouwen in vakwedstrijdvorm om de titel ‘Beste vakman of vakvrouw van de wereld’. Een felbegeerde titel, die al zestig jaar met veel enthousiasme en inzet wordt verdiend door de beste vaktalenten die er op deze aardbol rondlopen.

In maart won Joëlle, als student van Aeres MBO Velp, de nationale titel bij de Skills Heroes. Dit is het grootste beroepen-event van Nederland waarbij talentvolle MBO-studenten op vakwedstrijden streden om de titel ‘Beste Nederlandse vakman of vakvrouw 2019’. De Edese, momenteel bezig met de afronding van haar examenjaar Styling & Design, deed mee binnen de vakrichting Etaleur.

In april werd Joëlle geselecteerd voor Team NL, om namens Nederland deel te nemen aan het WK voor beroepen in haar vakrichting etaleren. Team NL bestaat uit 30 nationaal MBO-kampioenen. Van lasser tot etaleur en van metselaar tot bakker.

“Het is echt geweldig om deel uit te maken van Team NL en om voor Nederland uit te mogen komen. Naast de wedstrijddagen is er ook een openings- en sluitingsceremonie. Het lijken wel de Olympische Spelen!”, aldus Joëlle. “Het is wel een hele drukke tijd nu. Naast examen doen moet ik ook heel veel voorbereiden en trainen voor dit WK.”

De voorbereiding bestaat enerzijds uit teambuilding, mental coaching en anderzijds uit trainen. “Ik probeer nu een groot deel van mijn vrije tijd en vakantie te besteden aan het aanleren van nieuwe technieken, het bijspijkeren van mijn Engels en inspiratie en wedstrijdervaring op te doen. Zo ga ik half juni nog een week naar Schotland voor een WK-oefeninterland. Mijn school helpt mij daar gelukkig enorm bij en vanuit de Worldskills-organisatie heb ik ook een zeer professionele expert/coach toegewezen gekregen die mij begeleidt tijdens het hele traject.”

Joëlle vertrekt 19 augustus 2019 richting Kazan, om zich daar voor te bereiden op de competitie. De competitie start op 23 augustus en duurt vier dagen. Er zijn 15 landen die in haar vakgebied mee doen. De wedstrijden vinden plaats in het speciaal daarvoor gebouwde Kazan Expo, direct naast de luchthaven van de stad.

Joelle is te volgen op instagram @joelleteam.nl

Marco

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden