Jaarlijkse boomspiegel- en tuinkeuringen door Floralia

Foto: Floralia

Wat Bennekom echt uniek maakt, zijn de bewoners, de ondernemers, de tuinen en de boomspiegels. Veel Bennekommers hebben plezier in tuinieren en maken hun tuin tot een visitekaartje.

De grote verscheidenheid aan tuinen draagt positief bij aan de biodiversiteit. In de straten van Bennekom zie je al wandelend nog vlinders en insecten vliegen. Zeker in dit jaargetijde: voorjaar en zomer. Maar ook vroeg in de ochtend klinken de zingende vogels en de pikkende spechten al luid door in de slaapkamer. En wie ziet niet af en toe een eekhoorn de straat oversteken?

Tuinen zijn belangrijk voor ons leefklimaat. Floralia –  http://www.floralia-bennekom.nl  – is van de tuinen. Ieder jaar gaan vrijwiligers in mei en augustus alle woningen langs op zoek naar bijzondere tuinen en boomspiegels. Door de beoordelingen van mei en augustus te combineren en deze van alle tuinen met elkaar te vergelijken ontstaat er een rangorde lijst van de tuinen en boomspiegels.

Begin oktober nodigt Floralia alle Bennekommers, samen met de genomineerden, uit voor een informatieve avond in de Brink. De voorzitter van Floralia – Ans Muller – zal dan de winnaars bekend maken.

Degenen die de tuinen langsgaan om te beoordelen zijn herkenbaar aan het groene hesje waarop de naam van Floralia prijkt. Voor vragen kun je terecht bij Wilma Van Gunst, secretaris van het bestuur, mobiel 0623 023127.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden