Sponsors voor groene schoolpleinen gezocht!

Het Bosplein Tiny Food Forest Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Een plek met zo min mogelijk tegels en juist veel struiken, bomen, bloemen, water, zand, modder, boomstronken en vooral een avontuurlijke speelplek. Zo ziet een groen schoolplein eruit. Veel scholen willen een groen schoolplein en daarvoor kunnen ze subsidie aanvragen bij provincie Gelderland. Maar met alleen het geld van de provincie zijn ze er niet. Er moet vaak geld bij. Daarom kunnen scholen vanaf vandaag via www.groenvoorgelderland.nl een crowdfundingsactie starten.

Gemiddeld kost de aanleg van een groen schoolplein meer dan 50.000 euro. Naast de subsidie van de provincie van maximaal 17.500 euro, moet de school dan ook zelf nog een flink bedrag bij elkaar brengen. Dat gebeurt vaak met creatieve acties, loterijen, collectes en fondsenwerving.

Gratis, veilig en handig

Fondsenwervingsplatforms vragen vaak een deel van de opbrengst van de acties. Om te zorgen dat elke euro die scholen ophalen naar het groene schoolplein gaat, is er nu een platform dat scholen in Gelderland gratis kunnen gebruiken. Provincie Gelderland neemt de kosten van het platform voor haar rekening. Met acties op dit fondsenwervingsplatform kunnen scholen meer donateurs bereiken en hoeven ze niet met contant geld te werken. Wel zo veilig en minder rompslomp. Alle acties van scholen staan overzichtelijk bij elkaar, zo kunnen scholen ook eenvoudig inspiratie opdoen.

Gezond, leerzaam en avontuurlijk
Provincie Gelderland wil dat meer kinderen natuur beleven en ontdekken. Spelen in een groene omgeving is gezond, leerzaam, aantrekkelijk en avontuurlijk voor kinderen en zorgt voor een betere sfeer op het schoolplein. Minder tegels en meer bomen en struiken zorgen voor een betere afvoer van regenwater bij heftige buien. Bovendien zorgt een groen schoolplein ervoor dat het minder heet is in de zomer. Ook biedt een groene omgeving plek voor vogels en insecten; het versterkt de biodiversiteit.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden