Robert Pilon vanwege de site Pilononderwijs genomineerd voor Docent Duits van Nederland

Foto: Robert Pilon

Mijn naam is Robert Pilon en geef nu 38 jaar onderwijs aan het Christelijk Lyceum te Veenendaal. Mijn doel is om leerlingen in het VO dermate te motiveren voor de taal Duits dat zij erg veel vreugde ondervinden in deze taal en dat zij zodanig ook meer presteren voor deze geweldige taal.

Twintig jaar geleden heb ik daarom ook de stoute schoenen aangetrokken en nagedacht hoe ik het vak zo aan kan bieden dat mijn leerlingen plezier in de taal krijgen en er verder in de toekomst er wat mee willen gaan doen. Ik ben toen mijn eerste applicatie gaan schrijven en won de landelijke prijs in Lunteren met MVTrader. In deze applicatie ( te vinden op mijn site: www.pilonderwijs.nl ) combineerde ik creativiteit met de taal Duits.

Dit riekte naar meer

Inmiddels, 20 jaar verder, heb ik een eigen site ontwikkeld ( reeds genoemd ), die maar liefst 14 applicaties omvat en waar het spelelement een belangrijke rol speelt. Tevens ben ik 15 jaar geleden genomineerd geweest voor de Duitse Ambassade Prijs voor mijn project: De Grenskrant, waar leerlingen een tweetalige krant moesten maken, waarin een heleboel rubrieken zoals o.a. sport, cultuur verwerkt moesten worden. Dit bleef niet onopgemerkt door Helmut Hetzel ( bekende Duitse journalist, die op school een kijkje kwam nemen).

Later heb ik bezoek ontvangen van de Inspectie van het Onderwijs, die dermate onder de indruk was van mijn site Pilonderwijs dat zij mij vroegen om voorbeeld-docent te willen zijn op hun site. Dit was al een hele eer. Hoe groot zou de eer voor mij zijn om aan het einde van mijn loopbaan ook nog eens docent Duits van het jaar 2019 te mogen zijn voor mijn hele oeuvre.

Over twee jaar gaat deze site voor alle scholen in Nederland de lucht in

Er is ook een docentenversie waar alle vorderingen per applicatie te van de leerlingen te volgen is en waar de docent eventueel zwakkere leerlingen kan aansturen. Mijn motto is: spelenderwijs een taal leren is de beste manier om leerlingen enthousiast te krijgen voor deze mooie taal.

Wilt u een kijkje nemen op mijn site dan kunt u een demo-account aanmaken op:

www.pilonderwijs.nl/demo

Ik zou u ook willen vragen om op mij te stemmen.

U gaat dan naar de site van Machmit ( www.machmit.nl ). U scrollt naar beneden en klikt op het p;aatje met de beker waarin de tekst staat:

“U kunt nu stemmen op de docent Duits van 2019”. Vervolgens scrollt u naar beneden waar zich de link bevindt om te stemmen.

Mijn dank is groot.

Robert Pilon

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden