Koninklijke De Heus betreedt Indonesische markt door overname van Universal Agri Bisnisindo

Foto: De Heus website

Koninklijke De Heus heeft op 11 oktober jongstleden de overeenkomst getekend voor de volledige overname van het Indonesische diervoederbedrijf Universal Agri Bisnisindo.

Door deze acquisitie realiseert De Heus een entree in de zeer omvangrijke Indonesische diervoedermarkt. Deze stap ligt in lijn met De Heus’ strategie om haar positie verder te versterken in Azië.

In 2009 betrad De Heus de Zuidoost-Aziatische markt door de acquisitie van een diervoederbedrijf in Vietnam. Negen jaar later behoort De Heus, met 8 fabrieken strategisch verspreid over het land, tot de top 3 van de Vietnamese diervoederindustrie. Het succes van De Heus in Vietnam – waar sinds kort het regionale Aziatisch hoofdkantoor van De Heus is gevestigd – heeft het vertrouwen en ambitie versterkt om de activiteiten in de regio verder te ontwikkelen. Naast Vietnam, hebben zij inmiddels twee fabrieken in Myanmar en is er een nieuwe fabriek in Cambodja in aanbouw. “Dat betekent inzake deze overname een ideale entree in de veelbelovende Indonesische diervoedermarkt”, geeft Gabor Fluit aan, Regionaal Directeur De Heus Azië.

De Heus heeft Kay De Vreese – met meer dan 15 jaar ervaring in strategische management posities in de agrarische sector in zowel Europa als Azië – benoemd tot algemeen directeur van Universal. Hij wordt hierin ondersteund door Ton Hovers, een ervaren professional in de Indonesische diervoedermarkt. Als lid van Universals Board of Directors zal Ton Hovers zich focussen op de verdere groei van Universal in de vis- en garnalenmarkt.

Bron: Nieuwsbrief

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden