Basisschool De Zuiderpoort ontvangt wethouder Vreugdenhil en IVN Ede

Wethouder Vreugdenhil met leerlingen en Hans Gonggrijp bij het informatiebord
Foto: Dick Klein Geltink

De IVN-afdeling Ede viert dit jaar haar 50-jarig bestaan met een aantal activiteiten. Een daarvan is het planten van een vlinderstruik bij basisscholen in de gemeente Ede.

Deze vlinderstruiken worden door de schoolkinderen zelf geplant onder begeleiding van een schoolgids van IVN Ede. Op woensdag 12 september was basisschool De Zuiderpoort aan de beurt. Hierbij was ook wethouder Willemien Vreugdenhil aanwezig. Aan haar werd eerst het Jubileumnummer van het blad van IVN Ede, de Groene Gids, aangeboden door voorzitter Hans Gonggrijp.

Hij benadrukte dat natuureducatie aan schoolkinderen een van de speerpunten is van IVN Ede. Elk jaar worden hiermee ongeveer 2000 basisscholieren bereikt! Hierna heeft de wethouder samen met enkele schoolkinderen van de leerlingenraad van De Zuiderpoort de vlinderstruik geplant en het informatiebord, waarop een vlinderzoekkaart is bevestigd, geplaatst.  Zo kunnen de schoolkinderen meteen zien welke vlinder op de struik zit. Deze informatiepalen zijn gemaakt op Publieksboerderij de Proosdij.

De vlinderstruiken  zijn aangeboden door tuincentrum de Driesprong en zorgen voor een toename van vlinders en andere insecten, ook dragen zij bij aan de vergroening van het schoolplein.

Jeltje

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden