Twee vrienden doen mee aan de Budapest Rally, de ultieme roadtrip dwars door Europa!

Foto: Facebook

“Eat, Sleep, Rally, Repeat” is het motto van Team Borat van twee vrienden uit Lunteren.

Michel en Gerbert komen aanstaande zaterdag 14 juli aan de start in Amsterdam. Om half negen in de morgen vertrekken zij vanuit het Olympisch Stadion te Amsterdam en beginnen zij met ruim honderd andere deelnemers aan een epische roadtrip door Europa genaamd de ‘Budapest Rally’.

De trip brengt hen door meer dan zeven landen heen om uiteindelijk in Budapest Hongarije aan te komen als roadtrip helden op het toepasselijk genaamde ‘Heroes Square’.

Wat begon als een idee in de wintermaanden boven een biertje (of twee), is uiteindelijk uitgegroeid tot de oprichting van rally team ‘Team Borat’ en de inschrijving voor de Budapest Rally. Daarna begon het echte werk pas, er moest een auto komen om überhaupt deel te kunnen nemen en na wat zoekwerk resulteerde dit in de aanschaf van een, volgens Team Borat, net ingereden Volvo V70 diesel uit ‘99. “Starten, lopen en Zweedse degelijkheid”, meer heb je niet nodig volgens het Team.

Na de aanschaf van de auto moest er avonden en vrije dagen lang geklust worden. De auto moet namelijk zo kolderiek mogelijk worden uitgedost en het liefst in het thema van dit jaar: Hollywood. Vandaar ook de keuze voor de teamnaam Team Borat, “als er iemand Hollywood uitstraalt en laat zien dat je met de grootste onzin een wereldster kunt worden dan is het Borat wel” liet het team trots weten.

De rally start zaterdag in Amsterdam en eindigt 7 dagen laten in Budapest. Onderweg moeten zij zichzelf redden en vooral zorgen dat ze op de volgende locatie aankomen waar dat in ieder geval gevierd wordt met een feestje. Want dat is wat de rally is, één groot feest.

Onderweg moeten ze ook allerlei opdrachten voltooien en na een uiteindelijke puntentelling van alle punten die de teams hebben verdiend onderweg, krijgt de winnaar een unieke Trabant. “Dat is wel het doel uiteraard, wij gaan er 100% voor!” gaf het team aan, al is de concurrentie wel groot met honderden deelnemende auto’s.

Team Borat is te volgen met hun voorbereidingen en tijdens de rally via hun Facebook pagina ‘Team Borat Budapest Rally 2018’.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden