Districtskampioenschappen Rhönradturnen 10 maart 2018

Op donderdagavond 8 maart begon de voorbereiding van deze wedstrijden al. De raderen werden na de les al opgeladen. Op zaterdagochtend om 06.00 was het zover, de christelijke gymnastiekvereniging DOK ging op pad naar Hengelo. Onderweg werd zeer duidelijk dat het al veel eerder licht werd dan 13 januari, onze eerste wedstrijden.

Deze ronde startten Noura el Sayed, Femke v.d. Meer, Aymee van Aalst, Joy Blokker en Amy Dijk in baan 1 en Aquila Ziddah in baan 2. Voor hen was het de allereerste keer dat ze met het rhönrad een wedstrijd buiten DOK.  Het resultaat wat er mocht zijn, alle kinderen een medaille.

Aquila Ziddah werd eerste in zijn categorie van niveau 8 en een compleet DOK podium bij niveau 9. Aymee  van Aalst werd eerste, Amy  Dijk werd tweede. Derde was Joy Blokker, vierde was Femke v.d. Meer en Noura el Sayed was vijfde en als verrassing kregen ze allemaal een medaille omgehangen.

Van de laagste niveaus naar de hoogste niveaus. Uiteindelijk was het resultaat van deze wedstrijd wederom een geweldige verrassing. Weer iedereen een medaille. Nadia el Bakkali el Ammari en Roxy Thomas werden in hun categorie niveau 4 respectievelijk 2 en 3. Kayleigh Duursma werd in haar categorie niveau 4 eerste. In niveau 3 werd Majdouline el Bouhlali in haar categorie eerste en Jonne van Spronsen in haar categorie 2. Bij niveau 1 was de eerste plaats voor Gerdien Jansen en werden Yara v.d. Molen en Naomi de Vries tweede en derde. Marije Hamminga werd bij niveau 1 in een andere categorie tweede.

Vervolgens kwam er nog een ronde achteraan met niveau 5, 6 en 7, dit zijn echt de tussenniveau ‘s.

In niveau 7 werd Esmee Tombroek derde en Sharona v.d. Biezen in haar categorie vierde. In niveau 6 werden Laura Kooiker en Jimmy Berkhoff eerste en tweede en Vera v.d. Heuvel werd in haar categorie tweede. In niveau 5 werd Esther de Jong derde, Michelle Ng tweede en Iris te Koppele eerste.

We zijn nog nooit eerder terug gekomen met zoveel medailles, ja misschien wel met zoveel medailles maar nog nooit dat IEDEREEN een medaille had gewonnen. Dat is echt uniek. Niet alleen hadden we deelnemers maar ook juryleden. Sharon Hoksbergen heeft naast het begeleiden van deelnemers ook nog een blok gejureerd en Mei-Yù van Bruxvoort heeft de hele dag gejureerd.

Saskia van Bruxvoort,  Sharon Hoksbergen, Esther de Jong en extra trainer Lamyae el Bakkali el Ammari zijn zeer trots op hun pupillen.