Ziekenhuis helpt patiënten met kanker ook thuis gevarieerd te eten

Receptkaarten-oncologisch-centrum-zgv
Foto: Ede.nieuws.nl

Goede voeding is voor patiënten met kanker heel belangrijk. Om hen te helpen ook thuis goed en gevarieerd te eten deelt het oncologisch centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei receptkaarten uit.

Door kanker of de behandeling hiervan (bijvoorbeeld met chemotherapie) verandert vaak het reuk- en smaakvermogen van patiënten. Dit heeft veel invloed op hoe eten en drinken smaakt en op hoeveel plezier patiënten hebben aan eten en drinken. Terwijl goede voeding juist bij (de behandeling van) kanker heel belangrijk is. Goede voeding vergroot de conditie en daarmee de mogelijkheid een behandeling te doorstaan en ervan te herstellen.

Recepten

Om patiënten te helpen om goed en gevarieerd te eten, biedt het oncologisch centrum sinds kort seizoensgebonden receptkaarten aan. De eerste recepten zijn: linzen met champignons, wintersoep en speculaastiramisu.

Naast de receptkaarten, die per seizoen wisselen, kunnen patiënten de voedingswijzer, de bewegingsrichtlijnen en algemene tips bij reuk- en smaakveranderingen meenemen.

Crowdfundingsproject

De kaarten zijn gemaakt dankzij het crowdfundingsproject in het ziekenhuis. Iedere medewerker kan met een ‘cheque’ een goed idee van een collega sponsoren. Het crowdfundingsproject draagt bij aan de directe of indirecte patiëntenzorg en daagt medewerkers uit tot initiatieven.

Oncologische zorg A.R.T.Z.

Ziekenhuis Gelderse Vallei maakt deel uit van de Alliantie Regionale Top Zorg (A.R.T.Z). In het A.R.T.Z. Oncologisch centrum wordt de oncologische zorg van Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei bij elkaar gebracht. In de samenwerking delen gespecialiseerde teams per kankersoort hun kennis en ervaring met elkaar, met als doel de oncologische zorg in Gelderland verder te verbeteren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden