Succesvolle KNVB jeugdtrainer cursus bij Blauw Geel ’55

Foto: Ede.nieuws.nl

Achttien enthousiaste cursisten kregen in de kantine van voetbalvereniging Blauw Geel ’55 op 30 januari hun certificaat Jeugdvoetbal trainer/coach uitgereikt. Na een vijftal avonden konden zowel Blauw Geel ’55 als de KNVB terugkijken op een zeer succesvolle cursus.

Pieterkees Bom, technisch manager bij de Edese voetbalclub en samen met Marcel Scholten praktijkbegeleider, is louter positief. “Het doel van deze cursus was om onze trainers handvaten mee te geven. We hadden trainers van alle leeftijdsgroepen bij elkaar. Daarin wilden we geen onderscheid maken, maar juist ervoor zorgen dat men elkaar zou versterken.”

Dit kwam ook naar voren in reacties van verschillende cursisten. “Het is belangrijk om met een grote groep een blauwdruk te maken voor de vereniging. Het is daarin nuttig om de visie van anderen te zien”, was een veelgehoorde opmerking.

Bom onderschrijft dit. “Iedereen heeft een ontwikkeling doorgemaakt en wel iets van deze cursus meegenomen. Ik heb er ongelooflijk van genoten.”

De avonden hadden veelal dezelfde opzet. Eerst een deel praktijk op het veld, waarna er binnen vaak levendige discussies ontstonden tijdens het uitwerken van de opdrachten. “Dat was mooi om te zien. Iedereen zocht elkaar op om lekker over voetbal te praten”, geniet Bom zichtbaar na. “Iedereen heeft van elkaar geleerd. Daarbij was er genoeg ruimte om vragen te stellen. Er was een mooie saamhorigheid.”

Blauw Geel ’55

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden