Vrouw van 43 uit Ede drie maanden de cel in voor diefstal

Foto: Ede.nieuws.nl

De vrouw is veroordeeld voor het plegen van twee winkeldiefstallen. Ze deed dat één keer met haar 12-jarige dochter en één keer met haar 5-jarige kleindochter.

De 43-jarige vrouw kreeg een gevangenisstraf van vijf maanden opgelegd, waarvan twee voorwaardelijk. De eis van de officier was eerder een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk.

De vrouw uit Ede is eerder veroordeeld voor winkeldiefstallen. Zij zette haar 13-jarige dochter en 5-jarige kleindochter in voor het plegen van de diefstallen.

De vrouw werd eind 2017 aangehouden voor de diefstallen die ze feitelijk door de kinderen liet plegen en is hiervoor sinds 14 november in voorlopige hechtenis. De rechtbank hield bij de oplegging van de straf rekening met de omstandigheid dat de vrouw de ontwikkeling van de kinderen in ernstige mate geschaad heeft door hen te betrekken bij het plegen van strafbare feiten.

De Raad voor de Kinderbescherming is inmiddels nauw betrokken bij het gezin. Als de vrouw en haar dochter weer een diefstal plegen, is de kans groot dat de dochter uit huis wordt geplaatst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden