Mooie overwinning BSVO dames

BSVO Redactie

De tweede wedstrijd van 2018 is ook door de BSVO dames gewonnen. In een goede wedstrijd werd Agilitas met 0-4 verslagen en daarmee namen de Otterlose dames afstand van de onderste regionen.

In een sfeerloze sporthal Valkenhuizen waren de eerste punten voor het team van coach Othi Letwory, want door sterk serveren nam BSVO gelijk een kleine voorsprong. Agilitas kwam moeizaam op gang en ondanks wat onnodige fouten wist BSVO voor te blijven en de set te winnen met 20-25.

In de tweede set lukte er niets meer bij Agilitas. De pass kwam niet meer aan, er werden fouten gemaakt met serveren en ook aanvallend lukte er maar weinig. BSVO kon ontspannen spelen en met 9-25 werd ook de tweede set gewonnen.

De derde set laat vaak een ander beeld zien en daar leek het in het begin ook op, want Agilitas begon in een andere opstelling met meer ervaring en enthousiasme. BSVO moest aan de bak om Agilitas niet in het ritme te laten komen en lange tijd hielden de teams elkaar in evenwicht. Toch dwong BSVO fouten af bij de tegenstanders en met een sterke eindsprint werd het 20-25.

Coach Letwory bracht in de laatste set Mariƫtte van den Berg en Mandy de Geit in, maar dat maakte geen verschil voor het spel van BSVO. De hoofden bij Agilitas gingen naar beneden en met 18-25 werd ook de laatste set door hen verloren.

Op het tweede veld speelde Dames 2 van BSVO en zij wonnen met 1-3 van hun naaste concurrent Agilitas 4, zodat het dubbel feest was voor BSVO.