Ziekenverzorgster Gelderhorst steelt van dove cliënten

Foto: Ede.nieuws.nl

Vrijdag stond een voormalige ziekenverzorgster uit Ede voor de politierechter en is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor het stelen van geld van cliënten in De Gelderhorst .

De verzorgster werd ervan beschuldigd dat ze ruim twee jaar lang geld had gestolen van minstens vier cliënten in De Gelderhorst. In deze instelling zijn voornamelijk oudere doven gehuisvest.

Vertrouwen

De rechter veroordeelde haar tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. De straf viel hoger uit dan de 60 uur taakstraf die de officier van justitie had geëist. De rechter nam het haar bijzonder kwalijk dat ze misbruik had gemaakt van het vertrouwen van een kwetsbare groep cliënten.

De vrouw een 61-jarige verdachte was tot de diefstallen gekomen omdat ze samen met haar man torenhoge schulden had opgebouwd. De aanhoudende diefstallen in de Gelderhorst zorgden voor veel onrust en wantrouwen onder zowel personeel en bewoners. Nadat de verdachte door de inzet van camera’s tegen de lamp was gelopen, maakte ze schoon schip en bekende zelfs dat ze zich al tien jaar zich op die manier had verrijkt.

Geen gevangenisstraf

Tijdens de zitting verklaarde de verdachte onder tranen dat zij zich diep schaamde. Ze is na een dienstverband van 26 jaar op staande voet ontslagen. Omdat de zaak pas na tweeënhalf jaar op zitting werd gebracht, eiste de Officier van Justitie geen onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Ook de rechter gaf te kennen dat hij die lange wachttijd in zijn vonnis had verwerkt.

Bron De Gelderlander

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden