112

Update: Man uit Barneveld komt om het leven bij ernstig ongeval op de A30

Foto: Ede.nieuws.nl

Bij een ernstig ongeval op de A30 bij Ede ter hoogte van de N224 is in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige man uit Barneveld om het leven gekomen. Update is dat er eerder gemeld is dat er een Edenaar om het leven kwam. Dit bericht kwam later van de politie. Ook raakte er bij het ongeval twee personen gewond.

Het ongeval was om 2.32 uur bij de 112 meldkamer binnengekomen er waren twee voertuigen bij betrokken. Een busje en een personenauto. De hulpdiensten rukte massaal uit.

Een automobiliste die vanaf de A12 de A30 opreed, raakte door nog onbekende oorzaak de macht over haar voertuig kwijt en botste tegen de vangrail. De auto sloeg over de kop en kwam op de andere weghelft terecht van de A30.

De bestuurder van een bestelwagen merkte dit te laat op en botste frontaal op de stilstaande personenauto. Beide voertuigen kwamen tientallen meters verder in de rechterberm tot stilstand.

Op het moment dat de hulpdiensten arriveerden was er al een passagier overleden. De opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd. De twee gewonden zijn met hoofdwonden met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De politie en weginspecteurs van Rijkswaterstaat sloten de snelweg  vanuit de richting van de A12 af voor het verkeer dat via de afrit naar de N224 werden omgeleid.  Omdat brokstukken van beide voertuigen ook op de andere rijbaan terecht waren gekomen werd ook de linker rijbaan vanuit de richting Lunteren afgesloten.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

De snelweg is van wegen reparatie en schoonmaken tot vanmorgen afgesloten geweest.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden