112

45-jarige man uit Ede voor de rechter in Arnhem voor aanrijding VWO-leerling in Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Een ongeluk wat op 19 augustus 2016 gebeurde op de Noorder Parrallelweg kruising de Hoorn is voor een 16-jarig meisje uit Ede slecht afgelopen. Haar vader stond vrijdag tegenover haar dader die haar die dag in augustus dronken aangereden had. De veroorzaker van het ernstige ongeval was dronken op zijn brommer gaan rijden en had het meisje niet opgemerkt. Hij bekende dat hij ruim drie liter bier had gedronken.

Slachtofferverklaring 

Het meisje uit Ede legde voor de rechter haar slachtofferverklaring af die haar vader voorlas. De vader van het meisje vertelde de rechtbank hoe zijn dochter door het ongeluk hersenletsel opliep en daar nog steeds heel veel last van heeft en mogelijk blijft houden.

Door concentratieproblemen heeft ze al twee jaar gemist van school. Ze was een vwo-leerling, maar zit nu in het speciaal onderwijs. Ze heeft veel last van hoofdpijn, kan slecht op woorden komen en is snel moe. “Mijn leven is nu best wel een puinhoop. Ik kan maar af en toe met vriendinnen afspreken”, zei ze in de slachtofferverklaring die haar vader voorleest. Over de gevolgen voor de toekomst wil ze niet nadenken.

Verdachte betoont spijt

De 45-jarige verdachte betoonde spijt aan de vader van het meisje en vertelde dat hij verslaafd was aan alcohol en omdat hij onder bewind staat voor zijn behandeling tegen zijn verslaving niet kan betalen.

De officier van justitie zei te begrijpen dat hij het meisje nooit heeft willen aanrijden. Maar ze wilde wel dat hij iets aan zijn verslaving doet. Ze eiste een werkstraf van 240 uur waarvan de helft voorwaardelijk met de bijzondere voorwaarde dat hij in behandeling gaat. Daarnaast wil ze dat hij een rijverbod van twee jaar krijgt. Uitspraak: over twee weken.

De vraag is nu: hoe gaat het nu met het slachtoffer als er bij de dader niets te halen valt omdat hij onder bewind staat?

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden