Proeven aan het studeren op het hbo

Foto: CHE Ede

Voor iedereen die wil proeven aan het studeren op het hbo, organiseert de Christelijke Hogeschool Ede een Experience Day op woensdag 24 januari 2018 (10.00-14.00 uur).

Deze dag ontdek je bij een van de tien hbo-opleidingen of deze bij je past door een college te volgen, studenten te spreken en sfeer te proeven. Hiermee wil de hogeschool leerlingen helpen bij hun studiekeuze. Je kunt je aanmelden via www.che.nl/experienceday.

Een van de opleidingen die je aan de CHE kan volgen, is de opleiding Leraar Basisonderwijs. Anika Bloem is Pabo-student en loopt stage op de Beatrixschool in Ede: “Ik kan de Experience Day op de CHE aanraden. Je krijgt een kijkje in het Pabo-leven, je proeft aan wat opdrachten uit het eerste jaar en je bereidt samen een les voor. Dit helpt om je studiekeuze te maken.”

Marit Kuipers, student Leraar Bsisonderwijs, vertelt over haar studiekeuze: “Vanaf kinds af aan roep ik al dat ik juf wil worden en als ik eerlijk ben heb ik geen idee waar dat vandaan kwam. De passie is de jaren erop gebleven. Ik heb in mijn mbo-opleiding Onderwijsassistent niveau 4 al ervaring in het basisonderwijs opgedaan. Het lesgeven, de gesprekken die kinderen met je aangaan, de sfeer die je kan creĆ«ren, de jaarlijkse uitjes; alles spreekt mij aan in het werken met kinderen! Ik wil een gezellige, inspirerende en creatieve juf zijn voor de kinderen. Ik heb voor de Pabo aan de CHE gekozen, omdat de hogeschool goed is aangeschreven, het dichtbij is en ik de christelijke identiteit belangrijk vind. Het studeren bevalt me goed door de sfeer, de vrijheid en de faciliteiten.”

Margreet van der Hauw

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden