112

Man uit Wekerom maakt levensgevaarlijke dollemansrit

Politie
Foto: Ede.nieuws.nl

De politie heeft zaterdagavond rond 19.00 uur een 21-jarige man uit Wekerom aangehouden. De man had daarvoor meerdere verkeersovertredingen gemaakt en een geparkeerde politiemotor omver gereden.

De dollemansrit  begon op de Amsterdamseweg in Arnhem, daar klokte de man bij een snelheidscontrole van de politie ongeveer 130 kilometer per uur. Een motorrijder van de politie startte een achtervolging om de bestuurder staande te houden.

De man sloeg op de vlucht en ging bij Papendal rechtsaf, reed met zijn auto richting de Koningsweg en kreeg van de politie richting Otterlo diverse stoptekens. Hij trok zich niets aan van de stoptekens en voerde zijn snelheid richting Otterlo op naar 160 á 170 kilometer per uur. En ging na bijna ongevallen veroorzaakt te hebben in Otterlo, verder naar richting Wekerom.

In Wekerom reed de man de oprit van zijn ouderlijk huis op, waarop de agent zijn motor parkeerde achter de auto om zo wegrijden te voorkomen. Ook een ander agent was inmiddels aanwezig en samen wilden ze de bestuurder uit de auto halen. Hij reed echter naar achteren de politiemotor omver en wist vervolgens weer weg te vluchten.

De geschrokken ouders kwamen ook naar buiten zij sommeerden hun zoon via de mobile telefoon naar huis te komen. Daar werd door de man gehoor aan gegeven. Bij aankomst werd de man van 21 aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden