Man van 42 uit Lunteren krijgt straf voor ontucht met meisje van 15

Foto: ede.nieuws.nl

De rechtbank van Arnhem heeft een 42-jarige man uit Lunteren een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd met een proeftijd vijf jaar en een werkstraf van 100 uur voor strafbaar contact met een minderjarige.

De man zocht via internet contact met het 15-jarige meisje. Hij heeft zich vervolgens schuldig gemaakt aan het benaderen van het minderjarigen meisje online, met als doel haar seksueel te misbruiken.(grooming)  En maakte daarna een afspraak met het meisje waarbij hij haar ontuchtig heeft betast.

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij misbruik heeft gemaakt van het overwicht dat hij had door het grote leeftijdsverschil, door het vertrouwen dat het meisje in hem had gesteld en tot slot haar kwetsbaarheid. Op grond van het dossier heeft de rechtbank aanwijzingen dat bij de man sprake is van pedoseksuele problematiek. Daarom vindt de rechtbank de opgelegde straf passend en geboden.

Aan het voorwaardelijke strafdeel verbindt de rechtbank bijzondere voorwaarden, waaronder een ambulante behandeling. Deze bijzondere voorwaarden zullen direct ingaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden