Een week zonder je mobieltje

In de week van 6 t/m 10 november hebben de leerlingen uit ZK3H van de locatie Zandlaan van Het Streek, samen met hun mentor mevrouw Van Vliet een telefoonexperiment gedaan.

Iedere dag werden de mobiele telefoons om 8.20 uur ingeleverd en gingen ze in een kluisje. Aan het eind van de lesdag om 16:05 uur mochten de leerlingen en mevrouw Van Vliet hun telefoon weer ophalen.

Alle bevindingen van deze week zonder mobieltje werden op diverse manieren bijgehouden in een schrift: van een logboek bijhouden, turven ‘hoe vaak heb ik op mijn telefoon willen kijken’, tot het maken van tekeningen en het opschrijven van het lesrooster.

Dit alles met als doel bewustwording; hoe afhankelijk ben je van je telefoon geworden, wat doet het met je als je een lesweek lang geen gebruik kan maken van je telefoon, en merk je verschil?

Het experiment werd zelfs opgepikt door radiozender Qmusic; mevrouw Van Vliet mocht er vrijdagmorgen 10 november om 6.15 uur in de ochtenduitzending bij de ‘club van wakkere mensen’ kort wat over vertellen. Luister naar het interview op You Tube.

Berrie Ruijling

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden