MKA-chirurgen krijgen nieuwe fotoapparatuur

Foto: Ede.nieuws.nl

Sinds kort beschikt de afdeling mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA) van Ziekenhuis Gelderse Vallei over nieuwe ultramoderne fotoapparatuur. Deze apparatuur heeft veel nieuwe mogelijkheden, de meest recente software, maakt betere foto’s en is patiëntvriendelijker. Een patiënt kan er eventueel met rolstoel en al in plaatsnemen.

Beter beeld

Peter van Strijen, MKA-chirurg, is enthousiast over de nieuwe mogelijkheden. ´We kunnen nu in 3D de botstructuur van het aangezicht in beeld brengen. Zo gebruiken we de apparatuur om diagnoses bij patiënten te stellen: Wat is er precies aan de hand? We kunnen de ligging van tanden en kiezen tot het kleinste botbreukje, in 3D-beeld zien.’

Patiëntvriendelijker

Sandra de West, assistent op de polikliniek MKA, vult aan: ‘De nieuwe apparatuur is veel patiëntvriendelijker. Patiënten kunnen in het fotoapparaat zitten en staan. Het in- en uitstappen gaat makkelijker. Ook patiënten met een rolstoel kunnen er in plaatsnemen. En het apparaat ziet er minder dreigend uit. Het was eerst groot en zwart en nu is het veel kleiner en wit. Vooral voor kinderen oogt dit prettiger.’

Toepassingen

De nieuwe fotoapparatuur wordt gebruikt om voor en na een behandeling een diagnose te stellen. Met de nieuwe apparatuur is het mogelijk om duidelijke scans te maken van een bepaald deel van de kaak of het gebit. Zoals een foto van 1 verstandskies of een foto van alleen de onderkaak van een patiënt met speekselstenen in de mondbodem. Niet het hele gezicht hoeft meer in beeld te worden gebracht. Dit is minder belastend voor de patiënt.

De polikliniekassistent maakt de foto en zet deze in het elektronisch patiëntendossier zodat arts en patiënt samen direct de foto’s kunnen bekijken en de behandeling bespreken.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden