112

Verwarde vrouw op de snelweg A12 bij Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Afgelopen dinsdag kregen wij meerdere meldingen dat er een vrouw over de vluchtstrook van de A12 liep. De vrouw zou mogelijk ook verward zijn. Omdat dit natuurlijk levensgevaarlijke situaties oplevert, zijn wij direct met meerdere eenheden met spoed naar de A12 gegaan.

Toen wij op de snelweg waren, zagen wij inderdaad een vrouw over de vluchtstrook lopen. De vrouw had een mes in haar handen en had behoorlijk wat snijwonden aan haar polsen.

Wij hebben vervolgens geprobeerd om contact te maken met de vrouw, maar zij reageerde nergens op en bleef gewoon doorlopen. Omdat het risico bestond dat de vrouw haarzelf nog meer letsel ging toebrengen met het mes of dat ze de snelweg op zou gaan lopen, moesten wij snel handelen.

Wij hebben daarom de vrouw direct onder controle gebracht en haar geboeid. Dit doen wij in dit soort situaties voor onze eigen veiligheid maar ook voor de veiligheid van de overige bestuurders op de snelweg.

Later bleek dat de vrouw weggelopen was uit een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Wij hebben gezorgd dat de vrouw weer veilig naar de zorginstelling is gebracht, ook dit is natuurlijk politiewerk.

 

Facebookbericht Politie Ede

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden