Fietstocht “Zonsondergang op het Stuifzand”

Foto: Ede.nieuws.nl

Zandverstuivingen zijn in het verleden ontstaan door menselijke activiteiten, ontbossing, branden, overbegrazing en afplaggen. In de negentiende en het begin van de twintigste eeuw was stuivend zand een grote bedreiging voor akkers en nederzettingen op de hoge gronden.

Door het planten van helmgras en dennenbossen zijn er nog maar weinig stuifzanden over. De overgebleven stuifzanden herbergen een unieke flora en fauna bijvoorbeeld de duinpieper. De duinpieper komt alleen nog maar voor op de zandverstuivingen op de Veluwe. De vogel staat inmiddels op de lijst van bedreigde diersoorten. In deze tijd zijn ook de vangkuilen van de mierenleeuw te bewonderen.

Men kan in alle stilte en rust genieten van en kijken naar de zonsondergang. Misschien hoort u zelfs de duinpieper. Deelnemers kunnen vragen stellen aan de boswachter over alles wat men ziet en hoort.

 

Natuurcentrum Veluwe organiseert onder leiding van de boswachter deze fietstocht naar het Mosselse Stuifzand op zondag 23 juli, start om 20:00 uur. Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.

 

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede

( een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede). De kosten van deze excursie zijn € 5,00 p.p. voor volwassenen en € 3,50 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar. Prijs is incl. gebruik fiets van het Natuurcentrum.

 

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.                                     Dit kan via de website: www.natuurcentrumveluwe.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen