Op zaterdag 17 juni Fotografen dag Passiflorahoeve

Passiflorahoeve
Foto: Ede.nieuws.nl

Bij de Passiflorahoeve in Harskamp vinden steeds meer (amateur)fotografen de prachtige en bijzondere vlinders die hier te bewonderen zijn. Veel van deze fotografen gaan zich ook steeds meer verdiepen in de wereld van de rupsen en vlinders.

Na een groot succes in 2016, hebben we ook dit jaar 2 keer een speciale fotografen dag. Piet Moerman, de eigenaar van de vlindertuin, zal van alles vertellen over hoe vlinders (en de rupsen natuurlijk) leven en zich voortplanten. Een aantal speciale soorten zal hij in een aparte ruimte presenteren zodat ze beter te zien zijn.

Bij de Passiflorahoeve worden op jaarbasis ruim 150 soorten Europese en Tropische Vlinders gekweekt. Dit is eigenlijk heel uniek. Vlinders kweken is moeilijk en vergt veel tijd en passie. Door dit succes vliegen er in de zomerperiode wel 40 verschillende soorten tegelijk rond in onze tuin.

Iedere vlindersoort heeft een andere voorkeur van voeding, vandaar dat we minstens net zo veel planten- en bloemensoorten hebben als vlinders. Dit levert ook een mooie kleurenzee op. Denk aan prachtige Passiebloemen en Fuchsia’s. Maar zelfs de rupsen en cocons zijn adembenemend.

Foto’s delen

Heb je tijdens je bezoek aan De Passiflorahoeve mooie of verrassende kiekjes kunnen nemen? Deze mogen gedeeld worden op onze Facebookpagina of per e-mail. Er is ook een Facebookgroep waarin al onze gasten foto’s en misschien wel tips met elkaar kunnen uitwisselen.

INFO

Wil je op 17 juni vlinders komen fotograferen? Mail eerst om te reserveren. De eerste 25 fotografen die zich inschrijven, ontvangen een bevestigingsmail. Dit is tevens het bewijs van inschrijven en dient mee te worden genomen op 17 juni. Op vertoon van het inschrijfbewijs en een camera met grote lens, verwachten wij je om 10.30 uur in Harskamp. Je kunt je dan melden bij de receptie. Je ontvangt dan een consumptiebon en wordt welkom geheten door Piet Moerman, de eigenaar. Hij zal een introductie geven over de Passiflorahoeve en is er om eventueel vragen te stellen over onze tuinen.

De Passiflorahoeve, Oud Willigerweg 1, Harskamp. 0318-457411, www.passiforahoeve.nl, [email protected]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden